Wersja z 4 listopada 2026 r.
W każdej chwili możesz poprosić nas o usunięcie twojego konta Bengala. Poniżej wyjaśniamy, jak to zrobić i jakie dane zostaną usunięte.
1. Jak to zrobić
- Napisz na adres support@bengala.tv z adresu e-mail przypisanego do twojego konta, wpisując w temacie „Usuń moje konto”.
- Potwierdzimy e-mailem usunięcie konta najpóźniej w ciągu miesiąca.
Aplikacja nie musi być zainstalowana. Jeśli nie możesz już korzystać z tego adresu, napisz z innego, a podpowiemy ci, jak wykazać, że konto należy do ciebie.
2. Co zostanie usunięte
- Twoje konto i twój adres e-mail.
- Twoje licencje i urządzenia aktywowane w ramach tych licencji. Usuniętej licencji nie można odzyskać ani przenieść na inne konto.
- Dokument synchronizacji wraz z jego wcześniejszymi wersjami.
Jeśli masz subskrypcję opłaconą przez Stripe (za pomocą kodu QR z telewizora), przy usuwaniu konta anulujemy jej odnowienie. Jeśli subskrypcja została kupiona w Google Play, anuluj ją w Google Play. Usunięcie konta nie oznacza zwrotu już wniesionych opłat.
3. Co zachowujemy
- Dane dotyczące sprzedaży (faktury, kwoty i daty) przez okres wymagany przepisami: do sześciu lat.
- Dane bezpłatnego okresu próbnego (przekształcony identyfikator każdego urządzenia i datę rozpoczęcia jego okresu próbnego), aby każde urządzenie mogło skorzystać z okresu próbnego tylko raz.
- To, co Stripe i Google Play przechowują na temat twoich płatności, zgodnie z własnymi zasadami.
4. Co jest na twoich urządzeniach
Twoje listy, historia, profile i ustawienia są zapisane na każdym urządzeniu, a nie na naszych serwerach: zostaną usunięte po odinstalowaniu aplikacji.
Więcej szczegółów w polityce prywatności.